10 iulie 2018, 17:50 Realitatea moldovenească views 9685
Instanța a suspendat ordinul ANRE de majorare a prețurilor la benzină și motorină
10 iulie 2018, 17:50 Realitatea moldovenească views 9685

Instanța a suspendat ordinul ANRE de majorare a prețurilor la benzină și motorină

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței a depus astăzi o cerere suplimentară prin care au contestat în instanța de judecată ordinul emis de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, care prevede majorarea prețurilor plafon pentru carburanți (cu 39 bani pentru un litru de benzină și 25 de bani pentru un litru de motorină).

Concomitent, s-a solicitat suspendarea acestuia pînă la emiterea unei hotărîri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă în 12.06.2018. Astfel, prin Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) din 10.07.2018, ordinul a fost suspendat.

Ținînd cont de faptul că cererea de chemare în judecată corespunde exigențelor legale referitoare la cerințele înaintate față de reclamant la depunerea acesteia în instanța de judecată, precum și de faptul că în cazul dat există suficiente temeiuri pentru suspendarea actului contestat, instanța a decis să admită cererea de aplicare a măsurilor de asigurare a acțiunii prin dispunerea suspendării actului administrativ contestat.

Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

Amintim că pe 12 iunie 2018, Ministerul Economiei și Infrastructurii în comun cu Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței au mai solicitat instanței de judecată să examineze anularea Ordinului ANRE din 12 iunie 2018, prin care au fost stabilite noi prețuri la carburanți, mai mari cu 34 de bani pentru un litru de benzină, și cu 32 de bani pentru un litru de motorină.

Ulterior ANRE s-a conformat deciziei de judecată și a anulat ordinul de scumpire.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

ANRE , benzina şi motorina , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1557
Populația:
3171 locuitori

Sărata Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Sărata Nouă, Sărata Veche și Hitreşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3171 de oameni. Satul Sărata Veche a fost menționat documentar în anul 1557.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.