11 iulie 2018, 15:26 Realitatea moldovenească views 7878
Şoferii vitezomani vor fi
11 iulie 2018, 15:26 Realitatea moldovenească views 7878

Şoferii vitezomani vor fi "vînaţi" cu radare ultraperformante (Foto)

Şoferii vitezomani din ţara noastră vor putea fi "ochiţi" bine chiar şi de la mare depărtare, dar şi pe timp de ceaţă.

Şi asta datorită radarelor ultraperformante cu care a fost dotat Inspectoratul Național de Patrulare.

Anunţul a fost făcut de către șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, care a specificat că este vorba de aparate radar cu laser de tip LTI 20-20 TruCAM, folosite în multe ţări dezvoltate, fiind capabile de a fi utilizate atît din mîinile operatorului, cît și prin montarea lor rigidă pe suporturi speciale (trepied) sau în interiorul automobilului.

„Avantajele utilizării acestui tip de radar este posibilitatea funcționării optime în timpul condițiilor meteorologice speciale (ceață, ploaie, zăpada), prin activarea regimului de lucru cu filtrul de vreme, dar și pe timp de noapte. Am rămas profund impresionați și ferm convinși că această achiziție este o performanță remarcabilă pentru Poliția Republicii Moldova", a scris Cavclaciuc pe o reţea de socializare.

Radarele au fost achiziționate în cadrul Suportului bugetar pentru peforma poliției, conform Acordului de finanțare încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

automobil , viteza , INP

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1932 locuitori

Iurceni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iurceni și Mîrzoaia. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1932 de oameni. Satul Iurceni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.