11 iulie 2018, 15:50 Realitatea moldovenească views 8443
Un fermier din Chişinău cultivă şi vinde mirodenii ecologice în ghiveci
11 iulie 2018, 15:50 Realitatea moldovenească views 8443

Un fermier din Chişinău cultivă şi vinde mirodenii ecologice în ghiveci

Un fermier din Republica Moldova a investit câteva mii de euro într-o afacere cu produse ecologice. El cultivă şi vinde mirodenii în ghiveci, produse aflate la mare căutare. Sergiu Ţurcanu spune că ideea unei astfel de afaceri i-a venit după ce şi-a lansat propriul site cu reţete culinare.

De cinci ani, Sergiu Ţurcanu cultivă mirodenii nu doar pentru familia sa, ci şi pentru toţi iubitorii de plante proaspete. El oferă mirodenii ecologice, iar plantele sunt în ghivece - deci mereu proaspete.

Patru varietăţi de busuioc, oregano, rozmarin, salvie, maghiran, mentă sunt doar câteva dintre plantele aromatice şi medicinale care pot fi găsite în solarul fermierului.

Sergiu Ţurcanu şi-a propus să ofere consumatorilor noi varietăţi de mirodenii. Câteva dintre ele sunt inedite.

Toate plantele sunt crescute în humus sau bio-humus produs din excremente de viermi din California, fără adaosuri chimice. De la bun început, antreprenorul şi-a dorit să crească plante organice şi ecologice care vor fi folosite în alimentaţie.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , fermieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.