12 iulie 2018, 10:52 Realitatea moldovenească views 7451
NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Republica Moldova
12 iulie 2018, 10:52 Realitatea moldovenească views 7451

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Republica Moldova

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Republica Moldova. Este apelul lansat la finalul primei zile a summitului de la Bruxelles, care va continua și joi.

Liderii organizației cer Rusiei să-și retragă treupele din Republica Moldova și să ajute la dezvoltarea regiunii Transnistria.

"Facem apel la Rusia să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova și să continue să se implice constrictiv în procesul regiunii Transnistria.

Noi sîntem dedicați în susținerea reformelor democratice din Republica Moldova și efortului construirii capacității de apărare", a transmis NATO.

Apelul vine după ce, în luna octombrie a anului trecut, în cadrul Adunării Parlamentare a NATO care s-a desfășurat în București, a fost adoptată o rezoluție privind „stabilitatea și securitatea în zona Mării Negre", iar Republica Moldova a încercat, dar fără succes, să introducă un amendament care prevedea ca Alinața să ceară explicit retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova – mai exact, din Transnistria, unde se află inclusiv așa-numitele trupe „de menținere a păcii".

Sursa: libertatea.ro

Cuvinte cheie:

NATO , Rusia , Moldova , armata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
745 locuitori

Vîprova este un sat din cadrul comunei Puțintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Vîprova a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.