12 iulie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 7838
Moldova rămîne, pînă în anul 2020, în sistemului internaţional de asigurări Carte Verde
12 iulie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 7838

Moldova rămîne, pînă în anul 2020, în sistemului internaţional de asigurări Carte Verde

Moldova rămîne, pînă în anul 2020, în sistemului internaţional de asigurări "Carte Verde". Pînă atunci, autorităţile de la noi trebuie să întreprindă toate măsurile pentru a stabiliza piaţa, în caz contrar, ţara noastră va fi exclusă din sistem. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei Comisiei economie, buget şi finanţe din Parlament.

Recent, membrii Biroului Naţional "Carte Verde" au avut o întrevedere, la Bruxelles, cu reprezentanţii sistemului internaţional. Potrivit lor, asiguratorii moldoveni au înregistrat unele progrese.

"Partea pozitivă este că asiguratorii noştri nu au datorii externe ce ţine de despăgubirile de asigurare, ceea ce a fost apreciat de către consiliul birourilor de la Bruxelles", a spus Alina Osoianu, directorul executiv al Biroului Naţional "Carte Verde".

Pentru ca ţara noastră să rămînă parte a sistemului, este nevoie ca piaţa asigurărilor să fie una stabilă şi de încredere.

"Îngrijorările consiliului birourilor, în mare parte, ţin de incertitudinea situaţiei aferente unor asiguratori, care ar putea periclita stabilitatea sistemului "Carte Verde" din Republica Moldova", a spus viorel Miron, reprezentant al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

Anterior, din cauza neexecutării unor decizii ale Consiliului "Carte Verde", Moldova a fost ameninţată cu excluderea din acest sistem. În prezent, zece companii sunt licenţiate pentru a vinde asigurarea.

Anul trecut, valoarea acestora a fost de 320 de milioane de lei, iar a despăgubirilor - de 16 milioane de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

asigurare , Cartea verde

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.