12 iulie 2018, 16:55 Realitatea moldovenească views 8989
Putin l-a numit pe Kozak reprezentant special pentru R. Moldova
12 iulie 2018, 16:55 Realitatea moldovenească views 8989

Putin l-a numit pe Kozak reprezentant special pentru R. Moldova

Viceprimierul rus Dmitri Kozak a fost numit de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în calitate de reprezentant special al acestuia „pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova".

Rosbalt.ru transmite că decretul cu noua funcție a lui Kozak a fost publicat astăzi și prevede anularea deciziilor anterioare din 2012 prin care fusese numit în aceeași funcție fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin.

Menționăm că Dmitri Kozak este cunoscut la Chișinău pentru promovarea cu insistență, la începutul anilor 2000, a unui memorandum privind soluționarea diferendului transnistrean prin federalizarea R. Moldova. Președintele de atunci, Vladimir Voronin, a refuzat, în 2003, să semneze acest document în ultimul moment, sub presiunea opiniei publice.

Sursa: ziarulnational.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
789 locuitori

Plopi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexandrovca, Hîrtop, Taraclia și Plopi. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 789 de oameni. Satul Plopi a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.