08 august 2018, 10:15 Realitatea moldovenească views 5769
Anunţ important al ANRE privind prețurile la produsele petroliere
08 august 2018, 10:15 Realitatea moldovenească views 5769

Anunţ important al ANRE privind prețurile la produsele petroliere

Prețurile maxime cu amănuntul pentru benzină și motorină la stațiile de alimentare cu carburanţi din Moldova vor rămîne la același nivel și nu se vor schimba pînă la adoptarea noii Metodologii de calculare și aplicare a prețurilor pentru produsele petroliere.

Despre acest lucru a comunicat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, menționînd că de la 8 august şi pînă la adoptarea acestei metodologii, prețul maxim de vînzare cu amănuntul pentru vînzarea benzinei Premium-95 va fi de 19,01 lei per litru, iar pentru motorină de 16,89 lei per litru, transmite Noi.md.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că, după publicarea în Monitorul Oficial a modificărilor la Legea nr. 461/2001 privind piața produselor petroliere, care prevede că autoritatea de reglementare va trebui să stabilească prețurile de vînzare cu amănuntul pentru produsele petroliere principale o dată pe trimestru, nu la fiecare două săptămîni, ca acum. Agenția a inițiat consultări publice cu privire la proiectul noii Metodologii pentru calcularea și aplicarea prețurilor pentru produsele petroliere. Părțile interesate pot prezenta comentariile și sugestiile referitor la acest document pînă pe data de 24 august a acestui an.

Totodată, regulatorul a menţionat că în scopul neadmiterii includerii repetate în prețurile plafon a cotațiilor medii Platts pentru aceleași perioade, ANRE prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă pînă la modificarea metodologiei și respectiv stabilirea noilor prețuri plafon pentru benzină şi motorină.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Anunţ , ANRE , produse petroliere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
187 locuitori

Ciuluc este un sat din cadrul comunei Egorovca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ciuluc a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.