19 septembrie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10455
Patriarhul Kirill nu și-a amînat vizita în Moldova
19 septembrie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10455

Patriarhul Kirill nu și-a amînat vizita în Moldova

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, va efectua o vizită în Republica Moldova în prima jumătate a lunii octombrie. El se va afla cîteva zile în ţara noastră, timp în care, în afară de Chișinău, va merge în municipiile Bălţi şi Comrat.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei, la încheierea vizitei sale Patriarhul va oficia o slujbă religioasă la Catedrala Mitropolitană din capitală.

„Scopul este unul pastoral, strict pastoral de vizitare a enoriaşilor, de a săvârşi sfinte slujbe şi tedeumuri de mulţumire. Va avea întîlniri cu tinerii învăţăcei, probabil va vizita cîteva instituţii medicale, va avea întîlniri cu familiile creştine. Deci va purta discuţii cu mai multe pături sociale", a spus Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei.

Marți un reprezentant al Patriarhiei Ruse a vizitat orașul Bălți. În cadrul unei întîlniri cu autoritățile locale au fost discutate unele detalii ce țin de viitoarea vizită a Patriarhului în nordul țării. Primarul de Bălți, Nicolae Grigorișin, a evitat să facă declarații la acest subiect, motivînd că discuțiile cu reprezentații Patriarhiei ruse au purtat un caracter discret.

Ultima dată Patriarhul Kirill a vizitat Republica Moldova în 2013. Atunci vizita lui a durat trei zile.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
1109 locuitori

Teșcureni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Teșcureni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Ungheni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Teșcureni a fost menționat documentar în anul 1797.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.