11 octombrie 2018, 10:45 Realitatea moldovenească views 7556
Trecem sau nu la ora de iarnă? Ce spun autoritățile
11 octombrie 2018, 10:45 Realitatea moldovenească views 7556

Trecem sau nu la ora de iarnă? Ce spun autoritățile

Și în acest an trecem la ora de iarnă. În ultima duminică a lunii curente, adică în noaptea de 27 spre 28 octombrie, acele ceasornicelor se mută cu o oră în urmă, adică dormim cu o oră mai mult.

Informația a fost confirmată de către serviciul de presă al Ministerului Economiei.

„Sigur trecem la ora de iarnă, fiindcă este legală conform fusului nostru orar. Urmează să se decidă ce vom face în primăvară, dacă trecem la ora de vară. Decizia se va lua în funcție de hotărîrea Comisiei Europene", ne-a spus serviciul de presă de la Ministerul Economiei.

Practic, se revine la ora normală, pentru că primăvara, în ultima noapte de sîmbătă spre duminică a lunii martie, se trece la ora de vară.

Schimbarea orei se face în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene ONU. În acest fel, lumina naturală se folosește pentru o perioadă mai lungă de timp, pe parcursul zilei.

Din anul 2014, a renunțat să schimbe ora Federaţia Rusă, iar din 2016, Turcia.

În septembrie 2018, Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei începînd cu anul 2019, astfel încît statele membre să fie libere să decidă dacă renunță la acest mecanism.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

ora de iarna , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.