16 octombrie 2018, 12:55 Realitatea moldovenească views 2856
Cum arată instituția prezidențială după reparație (Foto)
16 octombrie 2018, 12:55 Realitatea moldovenească views 2856

Cum arată instituția prezidențială după reparație (Foto)

În 2009, Președinția a devenit obiectul răzbunării sutelor de protestatari care au ieșit la 7 aprilie în Piața Marii Adunări Naționale.

În consecință, instituția a fost împrejmuită cu un gard și lăsată de izbeliște. Aproape zece ani mai tîrziu, gardul de protecție a fost scos, dezvăluind Președinția reparată din bani oferiți de Guvernul Turciei.

Președinția ar urma să fie inaugurată în timpul vizitei președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, care vine în Chișinău în perioada 16-17 octombrie curent.

Lucrările de reparație a sediului Președinției, care a fost distrusă în urma protestelor din șapte aprilie 2009, au început în februarie curent.

Clădirea Președinției Republicii Moldova a fost reparată de o companie de construcții din Ankara, este vorba de firma „Sonbay". Aceasta a fost desemnată în urma unei licitații organizate de Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA). Reparația instituției prezidenţiale de la Chişinău reprezintă o donație oferită poporului moldav din partea poporului turc, potrivit lui Igor Dodon.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Președinția , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
265 locuitori

Zahareuca este un sat din cadrul comunei Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 265 de oameni. Satul Zahareuca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.