17 octombrie 2018, 12:55 Realitatea moldovenească views 8758
Noi măsuri de susținere a persoanelor cu dizabilități
17 octombrie 2018, 12:55 Realitatea moldovenească views 8758

Noi măsuri de susținere a persoanelor cu dizabilități

Autoritățile vor lua noi măsuri pentru a sprijini persoanele cu dizabilități.

În special, facilități la importul mijloacelor de transport destinate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor și scutirea acestor persoane de taxa pentru folosirea drumurilor au fost subiectele discutate astăzi, în cadrul unui grup de lucru, creat la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip.

Proiectul de lege examinat prevede asigurarea dreptului de import a mijloacelor de transport tuturor persoanelor cu dizabilități ale aparatului locomotor indiferent de gradul de dizabilitate. În acest sens, se revizuiește periodicitatea realizării acestui drept o dată la 5 ani, comparativ cu prevederile actuale – o dată la 7 ani. După expirarea termenului de 5 ani persoanele cu dizabilități vor avea dreptul să comercializeze aceste mijloace de transport.

În cadrul discuțiilor a fost abordată și problema scutirii de taxa pentru folosirea drumurilor pentru toate persoanele cu dizabilități locomotorii, nu doar a acelora care au autovehicule cu acțiune manuală, cum este în prezent.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va crea un grup de lucru în scopul reglementării mecanismului de reutilare a mijloacelor de transport pentru necesitățile persoanelor cu dizabilități locomotorii.

În cadrul acțiunilor pentru sporirea accesului persoanelor cu dizabilități în instituțiile publice se înscrie și instalarea rampei speciale de acces în sediul Guvernului. Aceasta rampă a fost testată pentru prima dată astăzi de către o persoană cu nevoi speciale, membră a grupului de lucru.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15 mii de persoane cu dizabilități locomotorii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1836 locuitori

Putineşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Comuna Putineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Florești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1836 de oameni. Satul Putinești a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.