18 octombrie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 7565
Plahotniuc și Erdogan s-au întîlnit la o cină de lucru
18 octombrie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 7565

Plahotniuc și Erdogan s-au întîlnit la o cină de lucru

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care este şi coordonator al coaliţiei de guvernare, s-a întîlnit miercuri, la o cină de lucru, cu preşedintele Turciei Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Vlad Plahotniuc a menţionat performanţa guvernării actuale de a fi singura care a reuşit să aibă o relaţie strategică foarte bună cu cei trei vecini şi parteneri din zona Mării Negre: Romînia, Ucraina şi Turcia.

Discuţia cu preşedintele Erdogan s-a axat, totodată, pe modul în care poate fi crescută prezenţa investitorilor turci în Moldova şi pe modul în care poate fi intensificată şi mai mult cooperarea dintre Turcia şi Moldova.

Vlad Plahotniuc a subliniat şi faptul că relaţiile politice, strategice, economice sau de cooperare regională dintre Moldova şi Turcia au progresat mult în ultimii trei ani, amintind schimbul foarte bun de experienţă dintre cele două ţări în domenii cheie, precum construcţiile, turismul sau agricultura.

Preşedintele Turciei se află în vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 17 şi 18 octombrie, avînd programate întîlniri cu oficiali de la Chişinău, dar şi din Autonomia Găgăuză, precum şi participări la inaugurări de obiective realizate cu sprijin turcesc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Plahotniuc , Erdogan , întrevedere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1541
Populația:
6048 locuitori

Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.