18 octombrie 2018, 16:15 Realitatea moldovenească views 10617
Fructele și legumele proaspete vor fi supuse controlului de conformitate
18 octombrie 2018, 16:15 Realitatea moldovenească views 10617

Fructele și legumele proaspete vor fi supuse controlului de conformitate

Fructele și legumele proaspete vor fi supuse controlului de conformitate cu cerințele de calitate. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în primă lectură de Parlament.

Potrivit proiectului, controlul va fi efectuat la toate etapele lanțului comercial pînă la consumatorul final și se va aplica persoanelor fizice și juridice, excepție fiind sectorul casnic. Controalele de conformitate vor fi efectuate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, care va monitoriza și stabili un sistem de control, inclusiv prin evaluarea riscurilor. Controlul de conformitate va asigura respectarea parametrilor comerciali în cazul fructelor și legumelor proaspete pe întreg lanțul de comercializare.

În prezent, fructele și legumele plasate în lanțul comercial nu sunt etichetate, sortate sau calibrate conform cerințelor de calitate, iar prețul acestora este standard pentru un amestec de clase, soiuri sau calibru, fapt care dezavantajează consumatorii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

fructe si legume , control

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.