19 octombrie 2018, 11:50 Realitatea moldovenească views 10463
Pedagogii și educatorii vor primi o compensație anuală de 2000 de lei
19 octombrie 2018, 11:50 Realitatea moldovenească views 10463

Pedagogii și educatorii vor primi o compensație anuală de 2000 de lei

Pedagogii care activează în școli primare, gimnazii, licee și alte instituții de învățămînt general public, dar și educatorii din grădinițe vor primi o compensație anuală de 2000 de lei, începînd cu anul 2019, potrivit unei hotărîri de guvern, care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform autorilor documentului, banii vor fi alocați pentru sporirea nivelului de pregătire și perfecționarea profesională a cadrelor didactice.

Mijloacele financiare vor putea fi utilizate pentru procurarea suporturilor didactice, a tehnicii de calcul, produselor software utilizate în activități de instruire on-line și dezvoltare profesională.

Compensația va fi oferită într-o singură tranșă, iar în cazul în care profesorul activează mai mult de o normă didactică – mărimea compensației va crește. În același timp, beneficiarii vor trebui să prezinte administrației instituțiilor de învățămînt dovada utilizării mijloacelor bănești conform destinației.

În anul de studii 2017-2018, numărul de profesori care activează în instituțiile de învățămînt general public a ajuns la circa 50 de mii. În bugetul de stat pentru anul 2019, pentru alocarea compensațiilor vor fi prevăzute circa 98 mii de lei.

Hotărîrea intră în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

compensații , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
560 locuitori

Bezeda este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Bezeda este un sat mic, situat pe malul Prutului, la o distanţă de 33 km de oraşul Briceni, la 25 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 248 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 560 de oameni. Satul Bezeda a fost întemeiat în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.