22 octombrie 2018, 15:40 Realitatea moldovenească views 10859
Pascaru: Moldova are nevoie de revoluție, dar fără consecințe devastatoare
22 octombrie 2018, 15:40 Realitatea moldovenească views 10859

Pascaru: Moldova are nevoie de revoluție, dar fără consecințe devastatoare

Declarația în cauză a fost făcută în cadrul interviului acordat portalului „Tribuna" de către președintele Mișcării Naționale "Voievod", candidat al Partidului Socialist din Moldova la postul de deputat pentru circumscripția Rezeni, Nicolai Pascaru.

Referindu-se la înaintarea candidaturii sale la această funcție și la motivul pentru care a acceptat să candideze, Nicolai Pascaru a menţionat că înainte era indiferent faţă de politică și că inițial nu a avut prea multă dorință de a se implica în politică, deoarece era mult de lucru în domeniul său de activitate.

"Am căzut de acord să particip la alegeri anume în acest an, deoarece situația creată în țară nu mă poate lăsa indiferent. În ţară este un dezastru adevărat, există multe lucruri care nu-mi plac, care necesită intervenție. Eu fac primii pași în politică, sînt tînăr și cred că Moldova are nevoie de revoluție, dar fără consecințe devastatoare, pentru ca să se schimbe clasa politică", a spus președintele Mișcării Naționale „Voievod".

"De politică trebuie să se ocupe politicienii. Este important ca politicienii să rezolve problemele oamenilor de rînd, care le-au acordat votul lor de încredere, alegîndu-i. De aceea, am căzut de acord", a spus Nicolai Pascaru.

Comentînd intenția PSRM de a-i înainta candidatura pe circumscripția Rezeni la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, el a menționat că PSRM este unicul partid, propunerea căruia ar fi putut să o accepte.

„Organizația noastră este una activă, care are experiență de lucru în diverse organizații neguvernamentale. Sîntem receptivi la ceea ce se întîmplă în societate și în politică. Aș fi putut accepta o propunere de acest fel numai din partea PSRM, avînd în vedere că acesta este un partid cu o reputație bună, care nu a participat la furtul miliardului și care a înaintat candidatura conducătorului lor la funcţia de președinte al țării, Dlui fiind susținut de majoritatea cetățenilor. Acesta este un partid ale cărui valori le împărtășim. Sincer vorbind, este o mare onoare pentru mine să fiu înaintat de PSRM, iată de ce am fost de acord. În echipă este mai ușor să participi la alegeri. Vreau să subliniez că nu sînt membru al partidului, PSRM-ul doar mă va susține. Este o mare onoare pentru mine să fiu înaintat de partidul, liderul căruia este președinte al Republicii Moldova", a declarat Nicolai Pascaru.

El a menționat că în prezent candidează pe circumscripţia uninominală, dar a fost de acord să candideze şi pe listele acesteia, dacă va primi o astfel de propunere.

Potrivit spuselor președintelui Mișcării Naționale „Voievod", devenind deputat, el va ajuta persoanele în etate, va încerca să le facă viața mai demnă, să le mărească pensiile și se va ocupa de problemele tineretului, copiilor de vîrstă preșcolară.

"Este important ca copiii să participe la cele mai diverse activități. De asemenea, mă voi ocupa de problemele accesibilității businessului mic pentru tineret. Este important să fie create condiții pentru ca oamenii să nu părăsească țara. Consider că Republica Moldova ar trebui să fie un stat suveran, să-și păstreze granițele, integritatea, astfel încît să fim stăpîni la noi acasă. Voi face tot posibilul pentru a consolida serviciile speciale, astfel încît acestea să poată funcționa anume în beneficiul securității statului. Avem multe probleme de mediu și va fi foarte bine, dacă analizăm acest domeniu. Ecologia este viitorul nostru și sănătatea cetățenilor. Voi pune accent, în special, pe acest lucru", a declarat candidatul Partidului Socialiștilor din Moldova la funcţia de deputat pe circumscripția Rezeni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , revolutie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.