08 noiembrie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 9325
Popovici: În unele cabinete se schițează scheme de lichidare a Republicii Moldova
08 noiembrie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 9325

Popovici: În unele cabinete se schițează scheme de lichidare a Republicii Moldova

Încercări de a lovi în statalitatea și identitatea poporului Republicii Moldova au fost și vor mai fi, dar ele nu vor izbuti, este de părere consilierul președintelui în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

Oficialul a explicat că propunerea de a modifica denumirea limbii de stat se înscrie anume în acest șir de provocări îndreptate împotriva cetățenilor.

„Ideea de modificare a articolului 13 din Constituție nu este altceva decît o provocare politică, este o acțiune îndreptată împotriva a peste 70% din cetățeni. O astfel de inițiativă nu poate fi acceptată, nu poți să modifici Constituția în condițiile în care te contrapui la 3/4 din populația țării. Astfel de tentative au fost și vor fi mai fi, însă mă bucură faptul că moldovenii nu acceptă o astfel de inițiativă. Denumirea limbii a devenit un element al paradigmei identitare a populației din această parte a lumii și cred că nimeni nu va reuși să ne lipsească de această identitate pe care ne-o dorim noi", a menționat Popovici unei emisiuni la Accent TV.

În opinia consilierului, încercările de a submina statalitatea vor mai fi, de aceea autoritățile trebuie să fie vigilente.

„Cu siguranță în anumite cabinete se schițează anumite scheme de lichidare a Republicii Moldova și noi trebuie să fim vigilenți și să ținem cont de acele opinii și doleanțe care sînt în rîndul cetățenilor", a adăugat Corneliu Popovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , lichidare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.