09 noiembrie 2018, 10:13 Realitatea moldovenească views 14402
Termometrele cu mercur din grădinițe ar putea fi înlocuite
09 noiembrie 2018, 10:13 Realitatea moldovenească views 14402

Termometrele cu mercur din grădinițe ar putea fi înlocuite

În urma întîmplării de miercuri, cînd la o grădiniţă din Chişinău s-au stricat mai multe termometre cu mercur, Direcţia Educaţie a Capitalei propune înlocuirea acestora cu cele electronice.

Subiectul va fi discutat astăzi cu responsabilii de activitatea grădiniţelor.

"E vorba de un preţ mai mare, dacă un termometru obişnuit este la preţul de 35 de lei, celălalt este la 70 de lei. Dacă noi avem în Chişinău 1433 de grupe şi în fiecare grupă urmează să fie cel puţin trei-cinci termometre, suma este cam mare, dar cred că se poate rezolva acest subiect", a spus directorul Direcţiei Generală Educaţie, Tineret şi Sport Chişinău, Rodica Guțu.

În prezent, regulamentul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică prevede că în grădiniţe, termometrele trebuie să se afle în vestiare.

În document nu este scris însă unde anume trebuie păstrate acestea şi în ce fel de vas.

De asemenea, practica de a măsura zilnic temperatura copiiilor, în coridorul grupei, rămîne obligatorie.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndeamnă totuşi oamenii să apeleze de urgență serviciile competente atunci cînd sparg termometre cu mercur. Specialiştii anunţă repetat că mercurul din termometre este foarte toxic şi este periculos pentru sănătatea celor din jur.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

termometru , Mercur , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
629 locuitori

Goianul Nou este un sat din cadrul comunei Stăuceni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 629 de oameni. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.