09 noiembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 13104
La Moscova au avut loc consultări interministeriale moldo-ruse
09 noiembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 13104

La Moscova au avut loc consultări interministeriale moldo-ruse

La invitația părții ruse, ieri, la Moscova, au avut loc consultările politice inter-ministeriale. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, iar cea rusă de secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.

În cadrul negocierilor, au fost examinate unele probleme ale relațiilor bilaterale, în special, cu privire la cooperarea în domeniul asistenței juridice și privind subiecte importante de pe agenda relațiilor interstatale. De asemenea, au fost examinate problemele cu care s-au confruntat funcționarii de rang înalt și alte persoane oficiale, în timpul deplasărilor de serviciu în Federația Rusă. Părțile vor continua conlucrarea în vederea depășirii acestor complicații.

Părțile au reiterat necesitatea continuării dialogului politic la diferite nivele în scopul eliminării dificultăților și problemelor existente în relațiile bilaterale în vederea colaborării reciproc avantajoase. Șefii delegațiilor au trecut în revistă subiectele cooperării comercial-economice, care reprezintă interes pentru ambele părți, inclusiv organizarea și desfășurarea întrevederii co-președinților Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare comercial-economică.

Au fost examinate proiectele acordurilor interguvernamentale de cooperare în domeniul migrației forței de muncă și cel al readmisiei, precum și Programul cooperării în domeniul umanitar.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , consultații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
199 locuitori

Ruslanovca este un sat din cadrul comunei Vasilcău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Ruslanovca a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.