12 noiembrie 2018, 15:40 Realitatea moldovenească views 10631
Tinerii moldoveni participă la Forumul Global al Tinerilor Diplomați
12 noiembrie 2018, 15:40 Realitatea moldovenească views 10631

Tinerii moldoveni participă la Forumul Global al Tinerilor Diplomați

În perioada 11-15 noiembrie 2018, în orașul Soci, Federația Rusă, se defășoară cel de-al doilea Forum Global al Tinerilor Diplomați, eveniment la care sînt prezenți și tineri din Republica Moldova.

Astfel, pe parcursul a 3 zile de program, tineri diplomați, experți, specialiști în domeniu, profesori și lideri de tineret  din peste 60 de țări ale lumii, vor avea ocazia de a cunoaște mai aproape realitățile Federației Ruse, prioritățile politicii externe dar și poziția statului față de mai multe subiecte de actualitate internațională.

Forumul dat este organizat de Consiliul Tinerilor Diplomați, care este format din specialiștii tineri din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și este parte a ministerului. Scopul evenimentului constă în oferirea posibilității tinerilor diplomați din toate regiunile lumii de a interacționa, de a stabili contacte și de a se solidariza în ativitatea lor în domeniul politicii externe în sensul realizării unei societăți internaționale unite, prospere și lipsite de conflicte.

În cadrul evenimentului sînt programați speakeri din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Agenția Federală Rossotrudnichetsvo, Consiliul Tinerilor Diplomați de pe lîngă MAE al FR, Universitatea de Stat din Moscova de Relații Internaționale (МГИМО).

Delegația Republicii Moldova este formată din doi membri:

Dumitru Roibu, Președintele Comisiei pentru Tineret din cadrul Consiliului Societății Civile de pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

- Andrei Pronin, Jurnalist, Manager de Proiecte.

Menționăm că acest eveiment este organizat la cea de-a doua ediție, iar organizatorii au drept scop implementarea acestuia în fiecare an.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tineret , forum , diplomatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
842 locuitori

Şipoteni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Şipoteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 842 de oameni. Satul Șipoteni a fost menționat documentar în anul 1641 cu denumirea Spărieți.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.