21 noiembrie 2018, 11:20 Realitatea moldovenească views 12122
Un vin din R. Moldova în top 10 cele mai bune spumante din lume
21 noiembrie 2018, 11:20 Realitatea moldovenească views 12122

Un vin din R. Moldova în top 10 cele mai bune spumante din lume

Vinificatorii moldoveni s-au întors cu distincții de la competițiile „Effervescents du Monde” și „International Wine Contest Bucharest”

Vinul Moldovei devine tot mai apreciat pe plan mondial. Pe parcursul lunii noiembrie, vinurile, spumantele și divinurile moldovenești  au fost premiate cu medalii de aur și argint la importante competiții internaționale de profil: „Effervescents du Monde” (Franța) și „International Wine Contest Bucharest” (România).  „Effervescents du Monde” este unul dintre cele mai importante concursuri internaționale dedicate vinurilor spumante, desfășurat în orașul francez Dijon, în perioada 14-16 noiembrie.

Ediția din acest an a adunat reprezentanți ai companiilor vinicole din 22 de țări ale lumii,  594 de vinuri de calitate înaltă și 40 de jurați de talie internațională, printre care s-a numărat și un reprezentant al Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV). Republica Moldova a fost prezentă la acest concurs cu 22 de vinuri spumante de la 9 companiii vinicole aflate sub umbrela brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O Legendă vie”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vin , București , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.