21 noiembrie 2018, 15:20 Realitatea moldovenească views 10803
Precizări privind termenul de aflare pe teritoriul țării a mașinilor cu numere străine
21 noiembrie 2018, 15:20 Realitatea moldovenească views 10803

Precizări privind termenul de aflare pe teritoriul țării a mașinilor cu numere străine

Termenul maxim de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mașinilor înmatriculate în străinătate constituie 180 de zile pe parcursul unui an.

Șoferii care încalcă regula riscă o amendă de până la 4 500 de lei. Precizarea a fost făcută de Serviciul Vamal, transmite MOLDPRES.

Pe lângă amendă, proprietarii automobilelor cu numere străine, care au depășit termenul de aflare în Republica Moldova, sunt obligați să le scoată din țară. În cazurile în care mașinile respective sunt depistate pe teritoriul țării, posesorul suportă și cheltuielile de escortare, care constituie 0,15 euro/km.

Totodată, dacă vehiculul nu a ieși din țară în termenul stabilit, iar acesta a fost distrus sau vândut la piese, organul vamal va încasa, în funcție de caz, drepturile de import sau va percepe contravaloarea lor.

Serviciul Vamal a mai specificat că restricția nu este aplicabilă în cazul autoturismelor introduse în țară de către persoanele fizice domiciliate în străinătate și care dețin permis de conducere în țara în care își au domiciliul. Totuși, după expirarea termenului de 180 zile de la prima intrare în țară, acestea trebuie să achite vinieta, care constituie 180 de euro pentru o perioadă de 180 de zile.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

serviciul vamal , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
1067 locuitori

Văscăuți este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţil Octiabriscoe și Făgădău. Localitatea Văscăuți este situată la distanța de 34 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1067 locuitori. Prima atestare a satului Văscăuți din ținutul Soroca datează din anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.