27 noiembrie 2018, 11:30 Realitatea moldovenească views 9248
Cum schimbi limba în moldovenească în sistemele Apple MacOS (Video)
27 noiembrie 2018, 11:30 Realitatea moldovenească views 9248

Cum schimbi limba în moldovenească în sistemele Apple MacOS (Video)

Sistemele create de Apple sînt foarte solide şi lucrează fiind îmbunătățite. Entuziaștii au creat fişierul de instalare pentru adăugarea tastaturii "limba moldovenească" în setările pentru macOS şi a dicționarelor de corectare ortografică a cuvintelor.

Instalarea se face prin simpla copiere a fişierelor în folder-ele de sistem. Din acel moment aveţiposibilitatea să intrați în System Preferences / Keyboard şi să adăugaţi limba moldovenească în  Text / Spelling - pentru corectare ortografică şi Input Sources - pentru tastatură.  Faceți click pe + sub lista din partea stîngă și alegeți mo / Limba Moldovenească.  Modificările vor fi aplicate, după repornirea sistemului.

 Fişierele de instalare de tip dmg le puteţi găsi aici: https://bit.ly/2TGy4m3

 

Sursa: facebook.com

Cuvinte cheie:

limba moldovenească , sistem

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.