07 decembrie 2018, 11:15 Realitatea moldovenească views 13179
Ce amenzi riscă proprietarii de animale domestice
07 decembrie 2018, 11:15 Realitatea moldovenească views 13179

Ce amenzi riscă proprietarii de animale domestice

Au fost făcute publice amenzile pe care le riscă locuitorilor Chișinăului, care încalcă normele de întreţinere a animalelor.

Astfel, pot fi aplicate prevederile articolului 158 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova, potrivit cărora " Încălcarea interdicţiilor sau a regulilor de întreţinere a cîinilor, pisicilor şi altor animale, aprobate prin decizie a autorităţii administraţiei publice locale, se sancţionează cu avertisment sau cu amendă de la 3 la 6 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere". Avînd în vedere că echivalentul unei unități convenționale este egal cu 50 de lei, suma amenzii ar putea varia de la 150 la 300 de lei.

Plus la aceasta, „Plimbarea cîinilor sau altor animale în locuri publice contrar regulilor aprobate prin decizie a autorităţii administraţiei publice locale se sancţionează cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale", adică de la 300 la 600 de lei.

Vă amintim că Regulamentul privind întreţinerea animalelor de companie și fără adăpost este examinat de Primăria municipiului Chișinău. Noile reguli vor prescrie în detaliu toate condițiile legate de întreținerea animalelor de companie.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

animale , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
1883 locuitori

Iezărenii Vechi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iezărenii Vechi și Iezărenii Noi. Satul Iezărenii Vechi este situat la distanța de 12 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Iezărenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.