07 decembrie 2018, 12:35 Realitatea moldovenească views 12942
Amenzi mai mari pentru cei care poluează mediul
07 decembrie 2018, 12:35 Realitatea moldovenească views 12942

Amenzi mai mari pentru cei care poluează mediul

Amenzile şi sancţiunile pentru utilizarea frauduloasă a resurselor naturale sau pentru poluarea excesivă a mediului vor fi înăsprite. Prevederea se conţine în Planul anticorupţie în domeniul protecţiei mediului pentru anii 2018-2020, aprobat de Guvern, potrivit unui comunicat al Executivului.

Astfel în următorii doi ani urmează să fie revizuită legislaţia, iar Agenţiile „Moldsilva" şi „Apele Moldovei" vor fi reorganizate.

Potrivit autorităţilor cele mai mari probleme care duc la apariţia corupţiei în domeniul mediului sînt legislaţia imperfectă, utilizarea frauduloasă, ilicită şi neautorizată a resurselor naturale şi a resurselor minerale, poluarea excesivă şi necontrolată a mediului înconjurător şi nivelul scăzut de transparenţă în procesul decizional.

Sursa: telegraph.md

Cuvinte cheie:

poluare , pedeapsă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.