07 decembrie 2018, 17:15 Realitatea moldovenească views 12363
Maşini de mare tonaj traversează podul, care se poate prăbuşi în orice clipă
07 decembrie 2018, 17:15 Realitatea moldovenească views 12363

Maşini de mare tonaj traversează podul, care se poate prăbuşi în orice clipă

Chiar dacă a ajuns într-o stare deplorabilă şi se poate ruina în orice moment, podul care leagă satele Varniţa şi Gura Bîcului este traversat de cîteva zile bune de camioane de mare tonaj care transportă pietriş către Chişinău.

Maşinile vin din regiunea transnistreană, iar ca să ajungă în capitală sînt nevoite să treacă prin Varniţa, traversînd podul avariat. Pe lîngă faptul că drumul se distruge şi mai mult, odată cu trecerea camioanelor, şoferii îşi pun în pericol chiar propria viaţă, avînd în vedere că podul poate cădea în gol în orice clipă.

Contactat telefonic, primarul satului Varniţa Alexandru Nichitenco, a declarat pentru Noi.md că s-a adresat poliţiei oraşului Tighina, însă solicitarea acestuia a fost ignorată, pentru că, după două zile de la scrisoare, camioanele aşa şi continuă să-şi facă treaba.

„Sînt la curent, am încercat să întreprind nişte măsuri, dar în zadar, la noi nu se poate de clarificat nimic. M-am adresat poliţiei de la Tighina ca să ia măsuri, dar totul s-a terminat fără succes, nu am primit niciun răspuns oficial. Podul, într-adevăr, este foarte avariat şi chiar mi-am făcut griji cînd am văzut cum circulă maşini de mare tonaj pe pod, că o să rămînem fără legătură cu traseul. Cei care duc prundişul sînt din Transnistria. Nici vama şi nici poliţia nu pot face nimic. Am ajuns la o concluzie că suntem cu mîinile legate şi nu înţeleg de ce", a spus Alexandru Nichitenco.

Mai mult, primarul localităţii Varniţa spune că a încercat acum cîţiva ani să îngrădească accesul maşinilor de mare tonaj pe podul avariat, alegîndu-se atunci cu dosar penal.

„Îmi plînge inima, pentru că, interzicîndu-le cîndva să treacă prin Varniţa cu maşini de mare tonaj, mie mi-au deschis dosar penal în Transnistria şi 5 ani nu am mai fost pe acolo. Ei îşi bat Joc de noi. Asta mă doare. Noi nu putem face nimic", a adăugat Nichitenco.
Contactată, anterior, primarul satului Gura Bîcului, Lilia Brehova, a declarat că din 2019 vor începe lucrările de reparaţie ale podului avariat, lucru confirmat şi de primarul Varniţei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pod , Anenii Noi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.