09 decembrie 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 10157
Candu: „Vom avea alegeri prezidențiale în martie”
09 decembrie 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 10157

Candu: „Vom avea alegeri prezidențiale în martie”

Președintele Parlamentului care se află într-o vizită în SUA a declarat la o televiziune americană că în luna martie anul viitor avem alegeri prezidențiale.

„Avem alegeri parlamentare în februarie, iar apoi alegeri prezidențiale în martie", a declarat Candu.

Pe pagina sa de facebook, Adrian Candu a publicat secvența video cu următorul comentariu: „Alegerile parlamentare din Moldova și cele prezidențiale din Ucraina, din martie, trebuie să fie democratice, corecte și, respectiv, să reflecte voința alegătorului. Pentru aceasta trebuie să ne asigurăm că putem contracara amenințările hibride din afară. Despre acestea am vorbit astăzi la Fox News".

În 2019 în Republica Moldova vor fi organizate alegeri parlamentare pe 24 februarie. În aceeași zi va avea loc și un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputați și posibilitatea de revindecarea a mandatului acestora de către cetățeni.

Alegerile prezidențiale au avut loc acum doi ani pe 13 noiembrie 2016, Președintele a fost ales pe un mandat de patru ani, astfel următoarele alegeri prezidențiale ar trebui să fie organizate la finele lui 2020.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
479 locuitori

Antoneuca este un sat şi comună din raionul Drochia. Antoneuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de oraşul Drochia şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 479 de oameni. Satul Antoneuca a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.