15 ianuarie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 11584
Problemele minorităților etnice din Moldova, pe agenda președintelui
15 ianuarie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 11584

Problemele minorităților etnice din Moldova, pe agenda președintelui

Șeful statului a convocat astăzi o ședință de lucru cu noul consilier prezidențial pentru relații interetnice, Serghei Mișin, și cu președintele Comisiei pentru relaţii interetnice din cadrul Consiliului societăţii civile pe lîngă președinte, Elena Beleacova.

Participanții la discuții au stabilit un plan de acțiuni pentru următoarele luni. Igor Dodona remarcat importanța conviețuirii pașnice a tuturor etniilor de pe teritoriul Republicii Moldova și soluționării problemelor cu care acestea se confruntă.

Dodon, la bustul lui Mihai Eminescu: Este un clasic al nostru, al tuturor

„Am accentuat necesitatea unor acțiuni concrete întru valorificarea potențialului cultural, lingvistic și intelectual al etniilor din țara noastră. Menționez faptul că în Republica Moldova circa 30 la sută din cetățeni sînt de altă etnie, decît moldoveni", a subliniat Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

minorităţi etnice , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
14 locuitori

Valea este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 14 oameni. Satul Valea a fost menționat documentar în anul 1814.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.