17 ianuarie 2019, 15:10 Realitatea moldovenească views 11559
Reducerea adaosului comercial la medicamentele din farmacii
17 ianuarie 2019, 15:10 Realitatea moldovenească views 11559

Reducerea adaosului comercial la medicamentele din farmacii

Autoritățile centrale din domeniul Sănătății trebuie să prezinte în decurs de două săptămîni Guvernului soluții pentru reducerea adaosului comercial la medicamentele comercializate în farmacii.

Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul Pavel Filip a cerut ca responsabilii din domeniu să vină cu propuneri de modificare a legislației în acest sens.

„Prin această inițiativă se urmărește sporirea protecției financiare și sociale a populației, precum și a accesului pacienților la tratament și servicii medicale de calitate (...). Aplicarea adaosului comercial diferențiat în procesul de formare a prețurilor la medicamente este un mecanism eficient, care contribuie la majorarea accesibilității economice, în special a medicamentelor costisitoare", se menționează în comunicatul de la gucern.

Potrivit autorităților, Nnecesitatea implementării unui sistem de adaosuri regresive la medicamente a fost menționată și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în studiul „Accesibilitatea fizică și economică a medicamentelor în Republica Moldova".

Datele OMS arată că circa 70% din „plățile de buzunar" pentru sănătate în Republica Moldova sînt achitate de cetățeni pentru medicamente.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

medicamente , preţ , Pavel Filip

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.