08 februarie 2019, 17:05 Realitatea moldovenească views 19486
Declarații ale unor lideri de la Chișinău și Tiraspol după întîlnirea în formatul 5+2
08 februarie 2019, 17:05 Realitatea moldovenească views 19486

Declarații ale unor lideri de la Chișinău și Tiraspol după întîlnirea în formatul 5+2

Tiraspolul insistă asupra respectării depline a înțelegerilor anterioare semnate cu Chişinăul, inclusiv la capitolul telecomunicații, și închiderea a ceea ce administrația separatistă numește „dosare politice" deschise de autoritățile Republicii Moldova pe numele unor responsabili din regiunea transnistreană.

Declarații în acest sens a făcut șeful echipei de negociatori transnistreni, Vitali Ignatiev, la o întâlnire avută cu reprezentanții mediatorilor și observatorilor din formatul 5+2. Ignatiev a menționat că e nevoie de o continuare a cooperării pentru soluționarea problemelor social-economice existente între cele două maluri ale Nistrului.

În paralel, Chişinăul continuă să insiste asupra faptului că negocierile trebuie să avanseze cu referire la toate cele trei coșuri, inclusiv cel politic. Declarația a fost făcută de șeful Biroului de reintegrare, Marian Gherman, în cadrul unei întrevederi cu consilierul ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Piotr Picz.

Gherman a mai spus că este nevoie și de „monitorizarea gestionării optime a aspectelor în materie de securitate", precizând că Chişinăul este îngrijorat de ceea ce funcționarul a numit „acțiuni provocatoare ale Tiraspolului" – așa-numitele acte semnate de către liderul de la Tiraspol precum că satul Varnița și unele localități din raionul Dubăsari se află sub controlul temporar al Republicii Moldova și deschiderea unei pretinse reprezentanțe a regiunii transnistrene la Moscova.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Tiraspol , declarație

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
601 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.