11 februarie 2019, 10:56 Realitatea moldovenească views 11384
Dodon anunță că moldovenii luați ostatici în Afganistan au fost eliberați
11 februarie 2019, 10:56 Realitatea moldovenească views 11384

Dodon anunță că moldovenii luați ostatici în Afganistan au fost eliberați

Cei doi piloți moldoveni luați ostatici în Afganistan în noiembrie 2015de către talibani au fost eliberați, a anunțat astăzi președintele Igor Dodon.

Recuperarea lor a avut loc cu două zile în urmă, iar în prezent cei doi piloți au fost internați la un spital la Moscova, starea lor fiind satisfăcătoare.

Potrivit șefului statului, eliberarea ostaticilor a fost posibilă după implicarea autorităților din Federația Rusă.

„Anul trecut m-am adresat prietenilor din Federația Rusă. Au avut loc mai multe acțiuni importante, iar cu două zile în urmă în sfîrșit concetățenii noștri au fost recuperați din plen și transportați la Moscova. La moment piloții se află în spital, starea sănătății este bună, lucrează medicii cu ei. Cînd i-am adus la Moscova nu credeau că acest lucru se poate întîmpla. Trei ani și jumătate ei au fost ținuți într-o groapă în pămînt, nu au văzut soarele, au povestit detalii uimitoare", a relatat Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Afganistan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
847 locuitori

Trifeşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Trifești este situat la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 847 de oameni. Satul Trifești este menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.