22 februarie 2019, 11:55 Realitatea moldovenească views 13014
Au fost desemnați cei mai buni studenţi ai ţării
22 februarie 2019, 11:55 Realitatea moldovenească views 13014

Au fost desemnați cei mai buni studenţi ai ţării

Centrul de Informaţii Universitare a anunțat finaliștii celei de-a XXIII-a ediții a programului "Burse de Merit", organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Cei 50 mai buni studenţi şi masteranzi din ţară vor beneficia de burse în valoare de 12000 de lei.

În cadrul acestei ediţii a concursului şi-au depus dosarele 221 studenţi de la 18 instituţii de învățămînt superior din RM. În rezultatul evaluării dosarelor şi a prestaţiei candidaţilor la o probă scrisă, au fost desemnați cîștigătorii. Printre aceștia se numără 35 de studenţi din ultimul an de studiu, ciclul licenţă de la 9 instituţii şi 15 studenţi din primul an de studii, ciclul masterat (inclusiv ultimul an din cadrul programelor de studii integrate) de la 7 instituţii din ţară.

Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie independentă de experţi, constituită din reprezentanţi ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, comunităţii academice și societății civile.

În total, pe durata celor 23 de ediţii ale programului, peste 5700 studenţi au participat la concurs, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

Lista finaliștilor poate fi accesată aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

studenţi , bursa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
15624 locuitori
Logo

Edineţ este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Edineţ. Amplasat în nordul Republicii Moldova, oraşul Edineţ este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău.  Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15624 de locuitori. Localitatea este atestată documentar în anul 1431 cu numele Vedinţi, fiind întărită de către Alexandru cel Bun lui Cupcici vornic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.