25 martie 2019, 12:51 Realitatea moldovenească views 14419
O nouă profesie va fi oficializată în Moldova
25 martie 2019, 12:51 Realitatea moldovenească views 14419

O nouă profesie va fi oficializată în Moldova

În ultimii ani, în țară au fost create 28 de centre de tineret. Mai multe dintre acestea nu sînt active pentru că nu au specialiști în domeniul tineretului.

Oficial o asemenea profesie nu există în țara noastră și nici nu este studiată în colegii sau universități. Ca urmare, tinerii care activează în centrele de tineret învață din mers acesată meserie, care nu este deloc ușoară, cum pare la prima vedere.

Angajarea unui specislist în domeniul tineretului este o misiune dificilă pentru administrațiile publice locale, de nivelul II, care gestionează centrele de tineret. În prezent, persoanele care doresc să lucreze cu tinerii sînt instruite în cadrul unui parteneriat dintre Ministerul Educației și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație.

"Trebuie să le cultivăm specialiștilor în domeniul tineretului capacități pentru a înțelege problemele și necesitățile tinerilor. Dacă nu avem un asemenea specialist, referim persoana la o instituție de profil ca să înțeleagă lucrul cu tinerii", a adăugat Olga Gordila – Bobeico.

În prezent, Ministerul Educației și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație elaborează setul de documente necesar pentru oficializarea profesiei de specialist în domeniul tineretului și includerea acesteia în Clasificatorul ocupațiilor.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

profesie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
350 locuitori

Chiţcanii Noi este un sat din cadrul comunei Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Chiţcanii Noi a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.