27 martie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 15964
Moldova ar putea avea o primă autostradă
27 martie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 15964

Moldova ar putea avea o primă autostradă

Doi antreprenori chinezi sînt în faza finală de negocieri pentru a construi două autostrăzi în R. Moldova.

Este vorba despre China Hyway Group și China Railway Group. Sursa citată notează că lungimea totală a traseelor care urmează să fie construite de chinezi este de 300 de km.

Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a declarat pentru publicația chineză că primul proiect prevede construcția șoselei de centură a Chișinăului, în timp ce al doilea presupune conectarea raioanelor de nord ale țării cu Ucraina.

Costul total al lucrărilor este evaluat la 400 de milioane de dolari.

Iurcu a precizat că modalitatea de finanțare este acum în proces de discuții, fiind posibile două opțiuni – fie acoperirea integrală a cheltuielilor de construcție de către China, fie cofinanțarea lucrărilor în proporție de 85% din partea Chinei și restul de 15 la sută din partea Moldovei.

Pentru companiile din țara asiatică, aceste două contracte sînt primele proiecte de infrastructură de o astfel de amploare în Europa de Est.

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

drum , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.