18 mai 2019, 10:40 Realitatea moldovenească views 14524
Scumpirea carburanților i-a scos pe șoferi în stradă
18 mai 2019, 10:40 Realitatea moldovenească views 14524

Scumpirea carburanților i-a scos pe șoferi în stradă

După ce peste noapte, benzina s-a scumpit cu peste un leu, iar motorina în medie cu 75 de bani, mai mulți automobiliști protestează în Piața Marii Adunări Naționale.

Ieri, în Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat în jur de 150 de șoferi.

Mai mulți șoferi s-au mobilizat prin intermediul unui grup de pe Facebook. Potrivit organizatorilor, oamenii vor să facă un plan de acțiuni care ar putea duce la ieftinirea carburanților.

Astfel, ei vor depune două declarații, una la ANRE și alta la Guvern, pentru a cere explicații de la autorități, privind majorarea bruscă a prețurilor.

Șoferii spun că dacă nu vor obține răspuns în decurs de o săptămînă, atunci vor bloca mai multe drumuri de importanță națională din afara Capitalei.

Și Consiliul Concurenței a venit cu o reacție în acest sens. Instituția a anunțat că s-a autosesizat și urmează să investigheze dacă a existat sau nu o înțelegere de cartel între companiile petroliere.

Noua metodologie de calculare a prețurilor la produsele petroliere a intrat în vigoare din luna martie. Astfel, agenții economici stabilesc singuri prețurile, reprezentanții ANRE urmărind doar ca acesta să fie cu cel mult 10 la sută mai mare față de cel precedent.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

soferi , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.