22 august 2012, 10:35 Realitatea moldovenească views 8094
22 august 2012, 10:35 Realitatea moldovenească views 8094

Au fost prezentate date prealabile despre evenimentele din 5 august de la Bălţi

MAI şi procuratura au prezentat date prealabile despre evenimentele din 5 august de la Bălţi, relatează tv7.md. Potrivit datelor acumulate de organele de ordine, au fost audiate 150 de persoane participante şi martore la evenimente, au fost studiate 42 de ore de filmări video, s-au efectuat mai multe expertize medicale.

S-a constatat că dintre cele 26 de persoane care au fost verificate sub aspectul implicării în dezordini şi au avut calitatea de suspectate, au rămas 12.

Organele de drept acordă o atenţie specială identificării organizatorilor ciocnirilor şi întreprind măsuri de documentare a acţiunilor acestora, conform legislaţiei.

Au fost intentate două dosare penale conform articolelor 184 Cod Penal "Încălcarea dreptului la libera exprimare" şi 287 "Huliganism".

Astăzi pe reţelele de socializare au fost lansate informaţii potrivit cărora deputatul PCRM Mark Tkaciuk nu intenţionează să se prezinte la procuratura Bălţi în calitate de martor.

Cîteva sute de cetăţeni ai Moldovei şi României au încercat să organizeze la Bălţi pe 5 august un "marş al unioniştilor", pentru unirea Moldovei cu România. Orăşeni şi adepţi ai mai multor organizaţii radicaliste de stînga au ieşit în stradă ca să împiedice marşul. S-au iscat ciocniri violente în timpul cărora două persoane au fost rănite cu pietre, inclusiv reporterul unui post de televiziune privat.

Totodată, şi Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin, este cercetat penal. Asta pentru implicarea in dezordinile in masa din 5 august.

Informatia a fost facuta publica pe siteul formatiunii care califica acest lucru drept o rafuiala din partea actualei guvernari. A doua zi liderul PSD a recunoscut ca a impartit oua pentru a fi aruncate in tabara adversa.

 

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1945
Populația:
14277 locuitori
Logo

Codru este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 14277 de oameni Chișinău și a fost înființată în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.