23 august 2012, 14:30 Realitatea moldovenească views 7541
23 august 2012, 14:30 Realitatea moldovenească views 7541

Politicieni moldoveni au calificat contradictoriu vizita Cancelarului german

Vizita Cancelarului german Angela Merkel a fost calificată contradictoriu de către politicienii moldoveni. Potrivit liderului PCRM Vladimir Voronin, această vizită "nu poate fi numită istorică, din motiv că nu a fost semnat niciun act oficial". Afirmaţia a fost făcută miercuri, 22 august dela finele întrevederii fracţiunilor parlamentare cu oficialul german, informează MOLDPRES.

Voronin a participat la întrevederea cu Cancelarul federal, deşi a anterior s-a declarat nemulţumit că nu va beneficia de o întîlnire separată. El s-a declarat nemulţumit de situaţia politică din ţară şi i-a înmînat o scrisoare în care oferă exemple.

Liderii partidelor din AIE au calificat vizita Cancelarului german drept un puternic semnal de susţinere din partea Europei pentru Republica Moldova.

"Vizita la Chișinău a Angelei Merkel va aprofunda relaţiile cu Germania şi va determina integrarea europeană a ţării nostre. Acest gest a cancelarului german este o confirmare a importanţei transformărilor democratice ce au loc în RM", a opinat liderul PLDM Vlad Filat.

Şi preşedintele PDM, Marian Lupu a apreciat vizita oficialului european drept una cu puternice conotaţii economice, dar şi politice.

Preşedintele liberalilor Mihai Ghimpu a recunoscut în cadrul întrevederii cu Merkel că în ţară există încă probleme interne dar s-a declarat optimist.

La 22 august Cancelarului german Angela Merkel a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova. În cadrul acestea oficialul german a avut întrevederi cu premierul Vlad Filat, cu fracţiunile parlamentare şi cu preşedintele RM Nicolae Timofti, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

Moldova , politica , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1564 locuitori

Valea Mare este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buzduganii de Sus, Buzduganii de Jos, Valea Mare și Morenii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1564 de oameni. Satul Valea Mare a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.