17 iunie 2019, 11:30 Realitatea moldovenească views 3666
Mulțumesc, UE! Mulțumesc, Rusia! Mulțumesc, SUA!
17 iunie 2019, 11:30 Realitatea moldovenească views 3666

Mulțumesc, UE! Mulțumesc, Rusia! Mulțumesc, SUA!

Vineri, 14 iunie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și-a exprimat în mod clar și sigur sprijinul pentru coaliția de guvernămînt PSRM - ACUM, formată la 8 iunie.

Înainte de aceasta, la începutul săptămînii, cele mai mari țări din Europa și-au exprimat unanim susținerea coaliției de guvernămînt, iar mai apoi și Uniunea Europeană. Toată lumea aștepta sprijin din partea Statelor Unite ale Americii. În redacția www.noi.md pînă înultimul moment au existat unele îndoieli că SUA ar susține noua coaliție de guvernămînt, dar, totuși, luînd în considerație tradițiile democratice ale acestei mari țări, am sperat ca aceasta să ia o decizie în favoarea poporului moldovenesc.

Astăzi, Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat în mod clar și direct sprijinul pentru noua coaliție de guvernare. Evident, diplomații americani au trebuit să se ocupe de anumite obligații ale administrației Obama față de liderii democraților moldoveni, de aceea a avut loc această întîrziere.

Este evident faptul că un rol important în poziția Americii l-a avut ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan, care, în scurta sa perioadă de ședere, a înțeles conflictele politice ale țării noastre, a luat o poziție în interesul poporului moldovenesc și a reușit să o apere.

Acesta este un început bun al colaborării dintre cei mai influenți jucători ai lumii. Sperăm că următorul proiect comun al acestor țări va fi reintegrarea țării noastre cu Transnistria. Mulțumesc, Europa! Mulțumesc, Rusia! Mulțumesc, America!

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

UE , Rusia , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1956
Populația:
197 locuitori

Calfa Nouă este un sat din cadrul comunei Calfa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Anenii Noi și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Calfa Nouă a fost înființat în anul 1956.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.