18 iunie 2019, 17:05 Realitatea moldovenească views 4694
În ce comisii parlamentare vor activa Plahotniuc, Candu și Filip
18 iunie 2019, 17:05 Realitatea moldovenească views 4694

În ce comisii parlamentare vor activa Plahotniuc, Candu și Filip

Majoritatea deputaților au votat astăzi pentru numirea mai multor președinți și membri ai comisiilor parlamentare.

Astfel, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, alături de secretarul general al formațiunii, Constantin Botnari, vor fi membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Șeful fracțiunii PD, Pavel Filip, alături de ex-ministru de Interne, Alexandru Jizdan, au devenit membrii Comsiei securitate națională, apărare şi ordine publică, iar colegii săi, Andrian Candu și Dumitru Diacov - al Comisiei politică externă și integrare europeană.

De asemenea, deputatul „Partidului Șor" Ilan Șor va fi membru al Comisiei agricultură și industrie alimentară, transmite Radio Chișinău.

Deputații PDM vor conduce trei comisii parlamentare. Este vorba de Comisia pentru administrație publică – Vasile Bîtcă, Comisia pentru protecție socială – Elena Bacalu și Comisia pentru mediu și dezvoltare regională – Violeta Ivanov.

O funcție de președinte de comisie revine și Partidului Șor, care a propus-o pe Marina Tauber la funcția de președintă al Comisiei pentru drepturile omului, dar majoritatea nu a acceptat candidatura, pe motiv că numele ei ar figura în raportul Kroll, astfel încît funcția a rămas vacantă.

Amintim că în legislatura anterioară au activat zece comisii permanente. Crearea Comisiei de control al finanțelor publice a fost aprobată în ședința plenară din 31 mai 2018.

Sursa: deschide.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.