19 iunie 2019, 11:45 Realitatea moldovenească views 2491
Judecătorii Curții Constituționale, somați să-și dea demisia (Doc, Video)
19 iunie 2019, 11:45 Realitatea moldovenească views 2491

Judecătorii Curții Constituționale, somați să-și dea demisia (Doc, Video)

Un șir de organizații nonguvernamentale de tineret au protestat astăzi la Curtea Constituțională, cerînd demisia judecătorilor CCM, informează Noi.md.

Activiștii civici i-au îndemnat pe membrii Curții să-și dea demisia de onoare, cît încă nu e tîrziu. Manifestanții i-au acuzat pe magistrați de sfidarea legii și a întregului popor.

„Ei și-au permis să adopte decizii care vin în contradicție și cu morala, și cu legea, iar mai apoi tot acești oameni își anulează hotărîrile rămînînd bine merci în funcții. Nu avem nevoie de asemenea judecători care nu țin cont de prevederile Constituției, care suspendă suveranitatea poporului prin introducerea alegerilor anticipate în mod abuziv și ilegal, transmite competențele președintelui ales de popor unui fost premier. Le cerem să-și dea demisia de onoare!", a declarat liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan" , Dumitru Roibu.

Protestatarii au depus și o declarație la sediul Curții Constituționale în care au enumerat abuzurile comise de judecători.

„Am venit să ne exprimăm indignarea față de această curte care a dat dovadă de nelegiuiri împotriva țării, a poporului și a Constituției. Acești oameni nu merită să se afle în funcții", a menționat activistul civic Igor Sîrbu.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1959 locuitori

Bulboci este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulbocii Noi și Bulboci. Satul este aşezat în lunca rîului Căinari la distanța de 24 km de oraşul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1959 de oameni. Pentru prima dată satul este menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.