01 iulie 2019, 10:20 Realitatea moldovenească views 3112
Maia Sandu, despre vizita reprezentanților companiei Kroll
01 iulie 2019, 10:20 Realitatea moldovenească views 3112

Maia Sandu, despre vizita reprezentanților companiei Kroll

Reprezentanții companiei Kroll sînt gata să vină în vizită în Republica Moldova pentru a discuta cu actuala guvernare despre copia raportului care a dispărut, raportului Kroll 2.

Declarația a fost făcută de prim-ministrul Maia Sandu într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, transmite tv8.md.

Maia Sandu spune că nu a văzut cel de-al doilea raport Kroll referitor la frauda bancară. Șefa cabinetului de miniștri a menționat că a făcut o solicitare către compania Kroll ca să ofere o copie a acestui raport.

„Am discutat cu guvernatorul Băncii Naționale care mi-a zis că Banca Naționalănu are raportul. Dînsul mi-a zis că în ziua în care a ajuns raportul Kroll 2 la Banca Națională, a fost preluat imediat de Procuratura Generală. Acum, mă rog, trebuie să cercetăm, să vedem dacă cineva de la Banca Națională l-a văzut sau nu, pentru că asta a fost în perioada precedentului guvernator. Se pare că copia raportului Kroll 2 este la Procuratura Generală și de acolo nu putem să-l obținem", a afirmat politiciana.

Prim-ministrul vrea să discute cu reprezentanții Kroll sau, eventual, cu o altă companie despre un contract de recuperare a banilor din miliardul furat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Kroll , Maia Sandu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.