14 iulie 2019, 11:00 Realitatea moldovenească views 3678
De la 1 ianuarie vor creşte impozitele
14 iulie 2019, 11:00 Realitatea moldovenească views 3678

De la 1 ianuarie vor creşte impozitele

Din 1 ianuarie 2020, impozitele vor fi majorate. Despre aceasta a anunţat ministrul Finanţelor, Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a declarat că aceasta este una dintre condiţiile de bază ale acordului semnat cu Fondului Monetar Internaţional. Deşi cunoaşte cu cât ar urma să crească impozitele, şefa de la finanțe a refuzat să dea cifre. Și asta pentru că, potrivit ei, memorandumul cu FMI nu poate fi făcut public, deocamdată.

" - Începând cu anul viitor ar urma să plătească mai mult? - Da. Vorbesc despre eliminarea scutirii personale pentru persoanele care au venituri mai mari de o anumită sumă, deci pentru cei bogaţi şi alte măsuri pe care le veţi auzi atunci când vom merge cu modificările la Codul fiscal. Din păcate nu vă pot da mai multe detalii pentru că anumite acţiuni sunt, încă nu le pot anunţa din cauza că memorandumul cu Fondul Monetar nu este public", a menţionat ministrul Finanţelor.

Natalia Gavriliţa a motivat necesitatea majorării impozitelor pentru a menține capacitatea de plată a salariilor, dar şi pentru a menţine relaţii de normalitate cu partenerii de dezvoltare.

Nu demult, şi premierul Maia Sandu a anunţat că cetăţenii moldoveni vor plăti impozite mai mari. 

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

impozit , Ministerul Finanţelor , FMI

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.