15 iulie 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 3438
Gheorghe Duca acuză fosta guvernare
15 iulie 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 3438

Gheorghe Duca acuză fosta guvernare

Fostul președinte al Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Gheorghe Duca acuză fosta guvernare pentru dosarul penal deschis pe numele său și al soției sale Maria Duca.

La data de 12 iulie, Duca a ținut un discurs la tribuna AȘM, transmite unimedia.info.

„Pe parcursul a mai bine de 5 ani, eu și familia mea am fost și sîntem în continuare batjocoriți și supuși unor atacuri agresive și abuzive fără precedent. Calomniile și minciunile, diseminate pe internet la peste 3000 de nume, colegi, prieteni, oameni de știință din țară și din străinătate, au șifonat nu atît imaginea familiei mele, cît a comunității științifice și îndeosebi a Academiei. M-a durut, dar nu m-am supărat, am iertat și am considerat că acesta este riscul profesiei, riscul de a fi la conducere, povara bunătății noastre, cum spunea maestrul Druță", a declarat Duca.

În discursul său, Duca spune că a fost atacat și de foștii colegi de la AȘM. Acesta pledează nevinovat în tot ce i se incriminează.

„Nu am dat ripostă celor trei contracandidați în campania electorală, chiar dacă aceștia mă atacau cu lovituri sub centură. Nu am dat replică foștilor guvernanți, care mi-au fabricat dosar penal mie și soției și nici nu încerc să folosesc schimbarea guvernării pentru a mă face jertfă a regimului trecut. Noi încercăm să facem față situației în pofida umilințelor la care sîntem supuși și încercăm să trăim cu speranța unei justiții echidistante și obiective. Noi am muncit onest, nu am furat nici din blestematul miliard și nici din Academie, nu am privatizat nici un imobil și nici un cm de pămînt, copiii noștri și rudele nu au lucrat la Academie și nu au avut salarii din banii de la cercetare", a mai spus Gheorghe Duca.

Reamintim că la sfîrșitul lunii noiembrie 2018 fostul președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, și-a dat demisia după 14 ani de activitate. Anunțul a fost făcut pe site-ul AȘM și vine în urma dosarului penal deschis pe numele familiei Duca, privind veniturile acesteia.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Gheorghe Duca , puterea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1199 locuitori

Dereneu este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Dereneu, Bularda și Duma. Satul Dereneu este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Călăraşi şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 199 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.