17 iulie 2019, 15:40 Realitatea moldovenească views 3396
Oamenii lui Șor negociază vînzarea Aeroportului Chișinău
17 iulie 2019, 15:40 Realitatea moldovenească views 3396

Oamenii lui Șor negociază vînzarea Aeroportului Chișinău

Corporația rusă „AEON", controlată de omul de afaceri rus Roman Troțenko, poartă negocieri cu oamenii controversatului businessman Ilan Șor pentru a prelua Aeroportul Internațional Chișinău, scrie publicația rusă „Kommersant".

Deocamdată, părțile nu au ajuns la un consens, pentru că Șor ar cere prea mulți bani și există riscuri politice în R. Moldova, după schimbarea guvernării.

Potrivit sursei, reprezentanții companiei „AEON" s-ar fi întîlnit la sfîșitul lunii iunie cu reprezentanții „Avia Invest", cea care a luat în concesiunea aeroportul pentru 49 de ani și ar fi discutat despre perspectivele investiționale, dar și despre preț. Oamenii lui Șor ar fi cerut circa 200 de milioane de euro pentru a ceda „Avia Invest", însă Troțenko consideră că suma este exagerată.

Roman Troțenko a refuzat să comenteze pentru „Kommersant" subiectul legat de Aeroportul Internațional Chișinău. Sursa scrie că acesta s-a mai interesat de acțiunile „Avia Invest" în anul 2013, dar și în 2015–2016.

AEON este un holding specializat în investiții, administrarea aeroporturilor și transportului maritim. Roman Troțenko este nu doar coproprietar al acestui holding, dar și consilier al președintelui companiei rusești de stat „Rosneft".

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat recent că Ilan Șor ar fi încercat să-și vîndă afacerea din Aeroportul Internațional Chișinău înainte de a pleca din R. Moldova. Acesta ar fi negociat cu oameni de afaceri din Rusia. Șeful statului afirma că a fost contactat personal de potențialii investitori ruși și anunțat despre intențiile lui Ilan Șor și le-ar fi recomandat acestora să nu cumpere active în R. Moldova care au aparținut statului.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

aeroport , Chisinau , vînzare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1401 locuitori

Lopatnic este un sat şi comună din raionul Edineţ. Lopatnic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Lopatnic este aşezat în partea de nord-vest a Republicii Moldova pe malul rîului Prut, la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Lopatnic din ținutul Hotin este menţionat pentru prima dată într-un document din 29 iunie 1570, cu denumirea de Lopatinți.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.