18 iulie 2019, 12:48 Realitatea moldovenească views 2886
Țîrdea: Usatîi - proiectul lui Plahotniuc
18 iulie 2019, 12:48 Realitatea moldovenească views 2886

Țîrdea: Usatîi - proiectul lui Plahotniuc

Renato Usatîi a fost un proiect al lui Plahotniuc.

Despre acest lucru a declarat deputatul din Partidul Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Fedorova pe canalul NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Usatîi a fost un proiect al lui Plahotniuc. Inițial, acest proiect a fost lansat pentru a-l distruge pe Filat. El a reușit acest lucru. Apoi, acest proiect a fost din nou reîntors în Moldova în 2015, pentru a opri creșterea numărului socialiștilor în alegerile locale și pentru a ne distruge. Parțial a reușit. El a "luat" multe primării. 15 bucăți, ceva de genul ăsta. Și apoi, după ce s-a certat cu Plahotniuc, a fugit în Rusia. Acolo a vut probleme cu organele de stat. Dosar penal. Acum el din nou "s-a împăcat" cu Plahotniuc și a revenit în Moldova, chiar cînd puterea s-a schimbat. Dar cel mai interesant lucru este că el a venit la procuratură și a fost eliberat din nou. Stop! Doar tu ai spus că ai 17 dosare penale. Cum au putut să te elibereze? Adică, procurorul lui Plahotniuc îl eliberează pe luptătorul împotriva lui Plahotniuc. Dar nu este amuzant. De ce nu l-au eliberat imediat pe Petic sau Platon, sau Filat, și nici nu ți-au pus cătușele?", a remarcat Bogdan Țîrdea.

Referindu-se la publicarea de către Renato Usatîi a părților secrete ale raportului Kroll-2, deputatul a menționat că doar compania Kroll a avut acest raport, care l-a dat Băncii Naționale, iar cea din urmă -Procuraturii Anticorupție.

"Acolo, cel mai important dintre procurorii lui Plahotniuc era Bețișor, cea care l-a închis pe Filat, fiind cel mai apropiat procuror al lui Plahotniuc. Doar ea a avut acces la raportul Kroll. Prin urmare, raportul Kroll putea fi doar la doi oameni - Plahotniuc și Bețisor, așa că Usatîi l-a primit direct din mîinile lui Plahotniuc sau de la Bețișor. Raportul a fost "scurs" publicului larg după ce autoritățile s-au adresat Procuraturii Anticorupție și Kroll pentru a primi și publica toate aceste documente", a spus Bogdan Țîrdea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Renato Usatii , Vlad Plahotniuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2483 locuitori

Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.