23 iulie 2019, 17:35 Realitatea moldovenească views 3204
Ostalep: Pe cine așteptăm?
23 iulie 2019, 17:35 Realitatea moldovenească views 3204

Ostalep: Pe cine așteptăm?

În Moldova demult a apărut nevoia de a introduce tragerea la răspundere penală pentru acțiunile deliberate de reabilitare a nazismului.

Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului pentru studii diplomatice, politice și de securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, transmite Noi.md.

"În Belarus a fost introdusă răspunderea penală pentru acțiuni deliberate de reabilitare a nazismului, împreună cu incitarea la ură rasială sau de altă natură socială".

În Moldova, această necesitate a apărut demult. Dacă cineva este împotrivă, să spună. Concret. Iar dacă toți sînt pentru, atunci pe cine așteptăm?", a scris el pe pagina sa socială, comentînd știrirea despre decizia corespunzătoare a autorităților din Belarus.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Ostalep , nazisti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.