16 august 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 3642
Nu sînteti acasă? Atunci veţi avea oaspeți! Partea a II-a
16 august 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 3642

Nu sînteti acasă? Atunci veţi avea oaspeți! Partea a II-a

Tema furturilor de apartamente, pe care am atins-o în publicația anterioară, i-a interesat, cu siguranță, pe mulți. Și, desigur, puțini sînt cei care vor să devină asemenea personajului din vestita comedie care menţionează că: „tot ce a fost dobîndit prin muncă grea, a fost furat".

Limba lungă – în avantajul hoților

Am spus deja că, în majoritatea cazurilor, hoții știu dinainte dacă în apartament sînt lucruri care i-ar putea aduce profit. De unde primesc aceste informații?

Nu există nici un fel de misticism aici. Motivul este vorbirea excesivă a proprietarilor și obiceiul preferat de mulți de a se lăuda cu bunăstarea lor. Dacă o persoană vorbește mereu despre faptul că are foarte mulţi bani, iar în apartament a instalat cea mai cool și mai scumpă mobilă și tehnică ultra modernă, mai devreme sau mai tîrziu aceste informații vor ajunge la urechile „potrivite". Mai ales dacă proprietarul vorbește despre asta fără a se ascunde, cu persoane străine, dar mai ales cînd îşi dezleagă limba după ce a consumat o anumită cantitate de alcool.

Același lucru este valabil și pentru anunţurile de genul „cumpăr/vînd mașină, apartament, mobilier", afişînd numărul de telefon de acasă. După astfel de anunțuri sînt satbiliţi cu siguranţă proprietarii de mijloace financiare. Nu mai puțin atrage atenţia şi demonstrarea exterioară a bogăţiei care iese în evidenţă - accesorii scumpe, bijuterii, haine. Desigur, este o prostie ca o persoană înstărită să meargă în zdrențe. Dar există însă persoane care chiar şi atunci cînd duc gunoiul se împodobesc cu bijuterii, ca bradul de Crăciun cu jucării. Apropo de gunoi, nu ar trebui să scoți pachetele și cutiile de la aparatele tehnice scumpe la „gunoiştea" comună, căci toți vecinii vor ști că „acesta, de la etajul cinci, iar şi-a cumpărat televizor scump". De altfel, trebuie să învăţăm de la oamenii bogați din Europa și America, pentru care luxul demonstrativ, evidenţiat este considerat „o calitate proastă".

Și, desigur, după cum s-a menționat deja în publicația anterioară, „auto-promovarea" joacă un rol important în acest sens, prin numeroasele postări pe rețelele de socializare care ilustrează detaliat și clar nu doar prezența unor obiecte valoroase, ci și locul unde acestea se află și, în același timp, perioada în care stăpînii nu sînt acasă.

Pe cei care nu se pot abține să se laude cu averea lor îi sfătuim să se adreseze la inspectoratul fiscal. Acolo vor găsi ascultători foarte recunoscători, care vor asculta cu mare interes despre bunăstarea lor și chiar le vor pune o mulțime de întrebări despre proveniența acesteia.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

furt , apartament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.