30 octombrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 3213
Aur și bronz pentru Moldova, la un concurs de matematică
30 octombrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 3213

Aur și bronz pentru Moldova, la un concurs de matematică

Doi elevi din Republica Moldova au obținut aur și bronz la vestitul concurs „Mathematical Danube Competition", care a avut loc în perioada 25-27 octombrie curent în Călărași, România.

Astfel, Cătălin Botezat a obținut medalie de aur, iar Arsenie Vlas, medalie de bronz, la categoria Juniori. La secțiunea Seniori, Moldova a fost reprezentată de Valentin Suruceanu. Toți trei tineri sînt elevi ai liceului Orizont (filiala Durlești) din Republica Moldova.

„Concursul a fost unul de talie înaltă, la care au participat olimpici români cu medalii la internaționale, balcaniade și au locuri la naționale. A fost prezent și lotul olimpic din Bulgaria", a povestit Cătălin Botezat.

„Am avut emoții, pentru că este un concurs important în România, iar elevii români sînt foarte bine pregătiți. Încerc să particip la cât mai multe concursuri de matematică, pentru a mă pregăti de cele de talie internațională. Mă bucur că pot aduce rezultate pentru Moldova și mai ales într-un domeniu atât de interesant cum este matematică", a spus și Arsenie Vlas.

Marcel Teleucă este profesorul de matematică de la liceul Orizont, responsabil de pregătirea elevilor olimpici. Profesorul spune că elevii se pregătesc de-a lungul întregului an, deoarece participă la mai multe concursuri, de talie națională și internațională.

„Mathematical Danube Competition" este un concurs de pregătire pentru Olimpiada Internaţională de Matematică şi Balcaniadă. Au participat 69 elevi din lotul lărgit al României, Bulgariei şi Republicii Moldova: 30 la secţiunea Juniori şi 39 la secţiunea Seniori.

În total, s-au acordat 4 medalii de aur, 4 medalii de argint și 7 medalii de bronz.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

matematica , concurs , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
762 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Pervomaisc, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Căușeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 762 de oameni. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.