11 noiembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 3609
Rusia cere pedepsirea vandalilor care au profanat memorialul „Eternitatea”
11 noiembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 3609

Rusia cere pedepsirea vandalilor care au profanat memorialul „Eternitatea”

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova și-a exprimat îngrijorarea cu privire la incidența crescîndă a vandalismului împotriva monumentelor eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei în Moldova și a solicitat organelor de drept din republică să efectueze o investigație amănunțită cu pedeapsirea celor vinovați.

În mesajul misiunii diplomatice ruse de la Chișinău se mențonează, că ultimul act barbar a fost profanarea monumentului eroului Uniunii Sovietice Georgii Chernienko. Placă de granit ruptă a fost găsită pe bulevardul central al complexului memorial „Eternitatea" din Chișinău.

Cu puțin timp înainte, persoane necunoscute au vandalizat în satul Leușeni piedestalul legendarul tanc T-34, al cărui echipaj a particpat în luptele sângeroase de eliberare a Moldovei de invadatori fasciști.

Acțiunile vandalilor au fost dur condamnate de compatrioții ruși și de publicul larg. Cu o reacție separată a venit președintele Clubului istorico-patriotic rus Alexei Petrovich.

Misiunea diplomatică rusă a declarat că monitorizează în continuare situația. Ambasada Rusiei în Moldova a făcut un apel către organele de drept din țară să efectueze o investigație amănunțită în scopul identificării și tregerii la răspundere a celor vinovați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Memorial

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.