20 noiembrie 2019, 11:30 Realitatea moldovenească views 2174
O companie de bomboane din Moldova, amendată pentru plagiat
20 noiembrie 2019, 11:30 Realitatea moldovenească views 2174

O companie de bomboane din Moldova, amendată pentru plagiat

Întreprinderea „Nefis" SRL a fost amendată cu peste 152 de mii de lei de către Consiliul Concurenței pentru concurență neloială, transmite NOI.md cu referire la bizlaw.md.

Întreprinderea „Bucuria" SA a depus o plîngere încă acum un an la autoritatea de concurență, reclamînd faptul că „Nefis" a copiat ilegal și parțial ambalajul bomboanelor la cutie „Meteorit 320 g", „Meteorit 400 g", „Chișinăul de seară", „Pasărea Măiastră", „5 minute", „Fortuna", „Prună Delicioasă" și „Lapte de vis".

„Nefis" a plasat aceste produse pe piață.

Întreprinderea „Bucuria" a menționat că principala caracteristică ce indică asupra faptului că ambalajul a fost copiat rezidă în gama cromatică utilizată de către întreprinderea „Nefis" S.R.L. la fabricarea ambalajelor produselor sale.

În urma analizei plîngerii, Consiliul Concurenței a constatat că „Nefis" a recurs la concurență neloială și a amendat compania.

Sursa: bizlaw.md

Cuvinte cheie:

amenda , Bomboane

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
728 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Buciumeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Florești a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.