20 noiembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 2494
Opinie: Plahotniuc și-ar dori să revină în politica moldovenească
20 noiembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 2494

Opinie: Plahotniuc și-ar dori să revină în politica moldovenească

Vladimir Plahotniuc pînă acum are influență asupra Partidului Democrat din Moldova, precum și mizează să revenă la activitatea politică intensă în Moldova.

Opinia aparține analistului politic Corneliu Ciurea și a fost exprimată în cadrul unui interviu oferit postului de radio Sputnik Moldova, relatează Noi.md.

În opinia lui, fostul oligarh și ex-lider al Partidului Democrat pînă în prezent se asociază cu PDM și își dorește să revină în politică. O astfel de estimare a expertului a fost expusă în contextul publicării de ieri pe rețelele de socializare a comentariilor lui Plahotniuc referitor la situația politică internă.

Politologul notează: „Domnul Plahotniuc încă nu și-a pierdut interesul pentru politică, în ciuda șederii sale forțate în străinătate. Căderea guvernului Sandu a fost un moment favorabil pentru ca el să înceapă să trimită mesaje către societatea moldovenească, determinînd poziția sa politică".

Analizînd mesajul fostului lider al Partidului Democrat, expertul atenționează asupra următoarelor puncte cheie:„În primul rînd, Plahotniuc spune că nu are legătură cu schimbările survenite în situația politică. În al doilea rînd, își reiterează afirmația potrivit căreia expulzarea PDM de la guvernare și plecarea sa din politică au însemnat consolidarea vectorului rus. Și al treilea, că Partidul Democrat este aproape singurul apărător al cursului prooccidental".

Pavel Filip, actualul lider al Partidului Democrat, încearcă în toate felurile să se distanțeze de declarațiile oligarhului fugit. El neagă declarațiile, potrivit cărora actuala conducere PDM ar fi în contact sau ar discuta acțiunile sale cu Plahotniuc.

Sursa: ehomd.info

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
5252 locuitori

Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5252 de oameni. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.